Er du sikret imod skybrud?

Med op til 30 mm regn i dag og en generelt regnfuld sidste del af juni måned er skybrudssæsonen startet. Derfor er det vigtigt, især som boligejer, at tage nogle forholdsregler for at sikre sig mod de store regnmængder.

– Vi så i juni måned sidste år, hvordan det pludselig kan gå meget stærkt og få meget store konsekvenser, når himlen åbner sig og regnen står ned. Faktisk var der så mange skader efter skybruddet, at der stadig ind i foråret har været arbejdet på at udbedre skader som følge af oversvømmelser, siger Nils Lygaard, der er konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

HAN KOMMER MED TRE GODE RÅD TIL, HVORDAN DU KOMMER BEDST GENNEM SKYBRUDSSÆSONEN:

1. Tjek tagrender, afløb og lignende fra blade og andet, der blokerer systemet. Hvis systemet er helt renset, løber vandet mest effektivt væk. Bor du i boligforening eller lignende, kan du forhøre dig, om afløb og lignende er blevet gennemgået.

2. Gennemgå din kælder. Hvis du har meget værdifulde ting, bør du fjerne dem fra kælderen, ligesom du kan sætte kasser og lignende på paller, reoler eller andre genstande, der bedre kan tåle at stå i vand. Hvis de vigtige genstande er i en meters højde eller lignende, er dine værdigenstande sikre, selvom der kommer en mindre oversvømmelse. Hvis tingene først er blevet våde, så skal de smides ud, da oversvømmelser sker med kloakvand.

3. Hvis du kommer ud for en oversvømmelse, bør du kontakte din installatør for at se, om du kan forbedre dine afløb. For eksempel bør du installere et højvandslukke, der sikrer dig mod oversvømmelser. Et højvandslukke koster mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Nils Lygaard forklarer, at det kan være en god idé at ofre lidt penge på forebyggelse, idet oversvømmelser er et sæsonfænomen, som der er lange udsigter til at få løst.

– Det kræver, at hele kloaksystemet skal optimeres, så det kan klare de store vandmængder. Det er et arbejde, som er i gang mange steder allerede, men det tager mange år. Dermed bør man sikre sin egen bopæl. Enten ved forebyggelse eller med reel sikring, siger Nils Lygaard.

 

​Bestil tid hos LYHNE VVS til en gennemgang af dit hus/virksomhed.​

Skriv til os