Spar på energien

​Hold dine installationer up-to-date. En dryppende vandhane eller et toilet der konstant løber, kan koste dig en enorm ekstra regning. Iflg. Københavns Energi, kan et toilet der løber bruge op til 400.000 Liter vand om året.

Du kan hurtigt afgøre om dit toilet løber. Det første du kan gøre er at kigge i vandspejlet, om der uro i vandet. Du kan også tage et stykke toiletpapir og holde ind på bag kanten af toilettet, bliver det vådt løber dit toilet.

Er dit toilet af ældre dato, bør du kraftigt overveje at udskifte det til de nye modeller med dobbelt skyl, i stedet for at reparer på det gamle.

Du kan spare på din forsikring ved at foretage ændringer på dit vand og varme anlæg. Med produktet DAN-TÆT, kan du undgå vandspild, vandskader og spare på din forsikring.

Anlæget som bygges ind på dit eksisterende anlæg lukker for vandet/varmen hvis der er pludselige udsving og udstrømning. På denne måde vil du minimere en evt. vandskade til et minimum, i visse tilfælde helt undgå en vandskade.

GENERELLE RÅD – FJERNVARME RÅD

Kontrollere dit forbrug, aflæs din måler ugentlig og notér det ned.

Hold din returløbs temperatur på fjernvarmen så lav som muligt. For stor returløbs temperatur kan resultere i mere-afgift, fra forsyningen. Dette kan eventuelt tjekkes ved at ligge en hånd på returløbs røret, den må ikke være mere end almindelig hånd lun.

Dit varmeforbrug afhænger af hvor varmt du ønsker dit hjem. For hver grad du hæver temperaturen over 20 grader stiger dit energiforbrug markant, helt op til 8% pr. grad du hæver varmen med.

Lad dine cirkulations pumper, såfremt du måtte have sådanne, stå så lavt som muligt for at spare på energien. Dog aldrig lavere end at dine radiatorer får varme, også i det fjerneste rum.

Ønsker du at hæve temperaturen i rum med flere radiatorer, anbefales det at du indstiller alle dine termostater på samme trin.

Sluk for dine radiatorer mens du lufter ud. Den optimale udluftning er kortvarig, men kraftig.

SPAR PÅ VANDET

Hold øje med din vandmåler og aflæs den i fast turnus sammen med din fjernvarmemåler. Stiger dit vandforbrug pludseligt, kan du hurtigt selv tjekke om der er en lækage. Sørg for at alle vandhaner, bruser, toiletter ikke er defekte samt at de er lukket, sørg for at vaskemaskinen, opvaskemaskine, køleskab og andre produkter du måtte have ikke bruger vand. Hvis alt er lukket og intet er defekt eller drypper, og vandmåleren stadigvæk køre, har du muligvis opdaget en rørskade, og i god tid. Kontakt dit forsikringsselskab, for at høre om deres fremgangsmåde.

5 HURTIGE MÅDER AT SPARE STORE MÆNGDER VAND PÅ:​

  1. Fyld din opvaskemaskine, vaskemaskine helt før du starter
  2. Sluk for vandet når du børster tænder eller barberer dig
  3. Skær brusebadet med til det nødvendige, max 5 min. længere tager det ikke
  4. Skal du vande haven, bør du gøre det om aften hvor fordampningen er mindst. Brug gerne vandkande i stedet for haveslange
  5. Brug en balje og børste frem for vandslangen når du vasker din bil, cykel eller MC

Skriv til os